NOWOŚĆ - Białko 100% płynne pasteryzowane 1kg - 100% naturalne, bez dodatków i konserwantów
2019-04-10
Przedstawiamy nowy produkt w Naszej ofercie 100% białka płynnego pasteryzowanego, które znajdzie szerokie zastosowanie m.in. w barmaństwie, cukiernictwie, czy też w użytku domowym.
W 100% naturalne, pasteryzowane białko z kurzych jaj w płynie. Bez dodatków i konserwantów.
Białko w koktajlach jest wykorzystywane np. w bardzo popularnych obecnie drinkach typu sour. Nadaje im kremowej tekstury oraz pozwala na zwieńczenie całości pianą.
Opis wyrobu:
Płynne białko jaj jest jednorodnym produktem otrzymywanym z wybitej treści świeżych jaj kurzych pozbawionej wszelkich zanieczyszczeń stałych, następnie poddanej procesowi pasteryzacji.
Skład:
W 100% naturalne, pasteryzowane białko z kurzych jaj w płynie. Bez dodatków i konserwantów.
Dlaczego płynne białko?
Białko w koktajlach jest wykorzystywane m.in. w bardzo popularnych obecnie drinkach typu sour. Nadaje im kremowej tekstury oraz pozwala na zwieńczenie całości pianą. Rozbijanie jajka za jajkiem, bezpośrednio przed podaniem koktajlu i na oczach klienta, jest niepraktyczne.
Podobnie, odmierzanie konkretnej ilości białka, jaka powinna zostać wykorzystana w koktajlu. Farma Białka to gotowy do użycia produkt w praktycznym opakowaniu.
Białko od Farma Białka:
* pochodzi od kur z hodowli prowadzonych według restrykcyjnych zasad UE
* jest pasteryzowane (wolne od salmonelli), nadaje się do bezpośredniego spożycia
* ma najwyższą zdatność ubijania
* nie wymaga wcześniejszej obróbki
* nie generuje zbędnych żółtek i skorupek
* pakowane w wygodną litrową butelkę umożliwiającą precyzyjne dozowanie
* dzięki pasteryzowaniu zachowuje świeżość nawet do 6 miesięcy
* zamknięte opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce
Cechy organoleptyczne:
Pasteryzowane białko z kurzych jaj jest produktem płynnym o jednorodnej konsystencji. Smak, zapach i barwa identyczne z naturalną treścią jaj kurzych.
Wartości odżywcze w 100g:
Energia (kj/kcal) - 209/50
Tłuszcze (g)-0,5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) <0,1
Węglowodany (g) -1,1
w tym cukry (g) - 1,1
Białko (g) - 10,2
Sól* (g) - 0,4
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu
Cechy mikrobiologiczne:
Zgodnie z prawem europejskim 2073/2005 (dotyczące kryteria mikrobiologiczne dotyczące artykuły spożywcze).
Parametry mikrobiologiczne:
Enterobacteria (1/g) <10
Bakterie Salmonella - nieobecne
Drożdże (g) <100
Pleśń (g) <100
Materiał opakowaniowy:
Butelka 1 kg z hermetycznym zamknięciem - dopuszczona do kontaktu z żywnością.
*Opakowanie jednostkowe: 1kg
*Opakowanie zbiorcze: 6x 1kg
*Paleta euro: 126 x opakowań zbiorczych = 756 opakowań jednostkowych
Okres przydatności do spożycia:
Do 6 miesięcy pod warunkiem, że opakowanie nie zostało otwarte - data i numer parti na butelce.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +0 do +25 C w ciemnym suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce +0 do +4 C. Według restrykcyjnych norm producenta określonych na etykiecie białko należy zużyć w ciągu 48h (norma ustalona na wypadek niewłaściwych zachowań konsumenckich takich jak przetrzymywanie butelki dłuższy czas poza lodówką lub spożywania produktu bezpośrednio z butelki).
Produkt Farma Białka jako JEDYNY W POLSCE został przebadany przez Państwową Inspekcję Sanitarną (SANEPID), która określiła, że przy zachowaniu właściwych zachowań konsumenckich, jest on w pełni zdatny do spożycia do 7 dni po otwarciu.
W 100% naturalne, pasteryzowane białko z kurzych jaj w płynie. Bez dodatków i konserwantów.
Białko w koktajlach jest wykorzystywane np. w bardzo popularnych obecnie drinkach typu sour. Nadaje im kremowej tekstury oraz pozwala na zwieńczenie całości pianą.
Opis wyrobu:
Płynne białko jaj jest jednorodnym produktem otrzymywanym z wybitej treści świeżych jaj kurzych pozbawionej wszelkich zanieczyszczeń stałych, następnie poddanej procesowi pasteryzacji.
Skład:
W 100% naturalne, pasteryzowane białko z kurzych jaj w płynie. Bez dodatków i konserwantów.
Dlaczego płynne białko?
Białko w koktajlach jest wykorzystywane m.in. w bardzo popularnych obecnie drinkach typu sour. Nadaje im kremowej tekstury oraz pozwala na zwieńczenie całości pianą. Rozbijanie jajka za jajkiem, bezpośrednio przed podaniem koktajlu i na oczach klienta, jest niepraktyczne.
Podobnie, odmierzanie konkretnej ilości białka, jaka powinna zostać wykorzystana w koktajlu. Farma Białka to gotowy do użycia produkt w praktycznym opakowaniu.
Białko od Farma Białka:
* pochodzi od kur z hodowli prowadzonych według restrykcyjnych zasad UE
* jest pasteryzowane (wolne od salmonelli), nadaje się do bezpośredniego spożycia
* ma najwyższą zdatność ubijania
* nie wymaga wcześniejszej obróbki
* nie generuje zbędnych żółtek i skorupek
* pakowane w wygodną litrową butelkę umożliwiającą precyzyjne dozowanie
* dzięki pasteryzowaniu zachowuje świeżość nawet do 6 miesięcy
* zamknięte opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce
Cechy organoleptyczne:
Pasteryzowane białko z kurzych jaj jest produktem płynnym o jednorodnej konsystencji. Smak, zapach i barwa identyczne z naturalną treścią jaj kurzych.
Wartości odżywcze w 100g:
Energia (kj/kcal) - 209/50
Tłuszcze (g)-0,5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) <0,1
Węglowodany (g) -1,1
w tym cukry (g) - 1,1
Białko (g) - 10,2
Sól* (g) - 0,4
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu
Cechy mikrobiologiczne:
Zgodnie z prawem europejskim 2073/2005 (dotyczące kryteria mikrobiologiczne dotyczące artykuły spożywcze).
Parametry mikrobiologiczne:
Enterobacteria (1/g) <10
Bakterie Salmonella - nieobecne
Drożdże (g) <100
Pleśń (g) <100
Materiał opakowaniowy:
Butelka 1 kg z hermetycznym zamknięciem - dopuszczona do kontaktu z żywnością.
*Opakowanie jednostkowe: 1kg
*Opakowanie zbiorcze: 6x 1kg
*Paleta euro: 126 x opakowań zbiorczych = 756 opakowań jednostkowych
Okres przydatności do spożycia:
Do 6 miesięcy pod warunkiem, że opakowanie nie zostało otwarte - data i numer parti na butelce.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +0 do +25 C w ciemnym suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce +0 do +4 C. Według restrykcyjnych norm producenta określonych na etykiecie białko należy zużyć w ciągu 48h (norma ustalona na wypadek niewłaściwych zachowań konsumenckich takich jak przetrzymywanie butelki dłuższy czas poza lodówką lub spożywania produktu bezpośrednio z butelki).
Produkt Farma Białka jako JEDYNY W POLSCE został przebadany przez Państwową Inspekcję Sanitarną (SANEPID), która określiła, że przy zachowaniu właściwych zachowań konsumenckich, jest on w pełni zdatny do spożycia do 7 dni po otwarciu.